İşteMülakat - Blog

Tüm Blog Yazılarını İnceleyin

Özgeçmişte (CV)'de Hobi Bölümünün Önemi Nedir?

Özgeçmişte (CV)'de Hobi Bölümünün Önemi Nedir?

Yazar: İşte Mülakat Yayın Tarihi: 16/08/2022

Özgeçmişte Hobiler Nasıl Yazılır

Özgeçmiş hazırlamak iş hayatında öne çıkmayı ve tercih edilebilir olmayı sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Özgeçmiş hazırlarken birçok detaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle yer alan bilgilerin tamamen doğru olması en dikkat edilmesi gereken noktadır. Nitelikli ve tamamen doğru bilgiler ile hazırlana özgeçmişler her zaman bir adım öndedir.

Özgeçmişte Hobi Belirtmenin Önemi

Özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken birçok konu vardır. Özellikle belirttiğiniz bilgilerin gerçek olması en önemli detaydır. Her konuda sadece doğru bilgileri yazmalısınız. Son zamanlarda işverenler özgeçmiş incelemesi yaparken hobi kısmına büyük önem vermektedir. Hobi sahibi olmak, tercih edilebilirlik açısından büyük önem sağlamaktadır. Özgeçmişinize yazdığınız hobi ile gerçekten ilgileniyor olmanız gerekmektedir. Eğer ilk aşamayı geçerek sözlü mülakat adı kısmına geçerseniz mutlaka belirttiğiniz hobi hakkında bir soru sorulacak ya da pek bilinmeyen bir hobi ise hobinizi anlatmanız istenecektir.

Özgeçmişinize Yazabileceğiniz Bazı Hobiler

Özgeçmişinize sadece gerçek bilgileri yazmalısınız. Yapmaktan keyif almadığınız bir eylem kesinlikle hobi olamaz. Bundan dolayı hobi kısmını doldururken kesinlikle hakkında fikir sahibi olduğunuz ve yapmaktan keyif aldığınız aktiviteleri yazmaya dikkat etmelisiniz. Hobileriniz yürüyüş yapmak, fotoğraf çekmek, araştırma yapmak, bisiklet sürmek, seyahat etmek, bitki yetiştirmek, koleksiyon yapmak, alışveriş yapmak, herhangi bir spor ile ilgilenmek, herhangi bir enstrümanı çalmak veya çalmayı öğrenmek, yemek yapmak, örgü gibi el ileri yapmak, bulmaca çözmek, bilgisayar oyunları oynamak, sinemaya gitmek, tiyatroya gitmek, kitap yazmak veya okumak, sosyal sorumluluk etkinliklerine katılmak, yüzmek gibi birbirinden farklı birçok etkinlik olabilir. Özgeçmişinizde birbirinden farklı birçok hobiye yer verebilirsiniz. Ancak daha çok kelime kalabalığı yapmayacak ve diğer bilgilerinizin de çok önüne geçmeyecek nitelikli ve doğru bilgiler vermek daha etkili olacaktır.

Özgeçmişlerde Hobi Yazmak Neden Önemlidir?

Özgeçmiş hazırlarken hobi yazmak oldukça önemlidir. Aslında bir bakıma sahip olduğunuz hobi kişiliğiniz hakkında bilgi vermektedir. Örneğin balık tutan kişiler genelde sabırlı kişilerdir. Bilindiği gibi sabırlı kişiler iş hayatında daima bir adım öndedir. Hobi sahibi kişiler kişisel gelişim yönünden kendini geliştirmiş kişilerdir. Aynı zamanda bir hobiye sahip olmak gündelik hayatından streslerinden uzaklaşmaya yardımcı oluruz. Özellikle iş stresinden ne kadar kısa sürede arınırsanız başarılı oma ihtimaliniz her geçen gün artacaktır. Bu ihtimallerin tamamı özgeçmişinizde hobi belirtmenin önemlerindendir.

Özgeçmişinizi Kolay CV uygulamasıyla 10 dakika içerisinde oluşturabileceğinizi biliyor muydunuz? 

Kolay CV App Store Bağlantısı: https://apps.apple.com/tr/app/kolay-cv-ak%C4%B1ll%C4%B1-%C3%B6zge%C3%A7mi%C5%9F-formu/id1475886222?l=tr

Kolay CV Google Play Bağlantısı:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hcmtechs.cvapp&hl=tr&gl=US