İşteMülakat - Blog

Tüm Blog Yazılarını İnceleyin

CV'de Ön Yazı Neden Önemlidir ve Nasıl yazılmalıdır?

CV'de Ön Yazı Neden Önemlidir ve Nasıl yazılmalıdır?

Yazar: İşte Mülakat Yayın Tarihi: 31/08/2022

Ön yazı nedir, neden gereklidir?

Ön yazı, sizi belirli bir pozisyon için profesyonellerin seçimi üzerinde çalışan kişiyle tanıştıran bir metindir. Bu metnin amacı, açık pozisyon ilanının gerekliliklerini karşıladığınızı ve şirketin gelişimine katkıda bulunabileceğinizi göstermektir. İdeal işi aramak kolay değildir, bu nedenle bir şeylerin gerçekleşmesi için çok çaba ve çalışma gerekir. Özgeçmiş, bir işe başvururken çoğu kişiye çok aşinadır, ancak bir iş seçimi için gönderilebilecek tek belge değildir. Ön yazı da bu belgelere dahil edilmiştir ve boşluğu kazanmak için gerekli bir varlık olabilir.

Özgeçmişten farklı olarak, ön yazı bu seçimlerde zorunlu bir belge değildir. Bu işe girmek isteyen kişinin isteğine bağlıdır ve adayın niyetlerini, hedeflerini ve bu boş pozisyon için neden işe alınmak istediğini açıkladığı kısa bir sunumunu içermelidir. Ön yazı genellikle özgeçmişe ekli olarak teslim edilir, özgeçmişte yazılan her şeyin bir tamamlayıcısı olduğu için asla yalnız teslim edilmez.

Ön yazıyı ne zaman teslim etmek gerekir? Cv ile beraber gerekli olduğu durumlarda, gönderilmesi zorunludur, ancak isteğe bağlıdır ve zorunlu olmasa bile bir boş pozisyona başvururken büyük bir varlık olabilir.

Ön Yazı'nın gerekli olduğu bazı durumlar:

• İlk işi arayan

• Staj seçimleri;

• Gönüllü fırsatlar, yani ücret talep etmeden çalışma

• Değişim, kurs veya eğitim programları seçimleri.

Ön yazı, adayın kendisini tanıtan kısa bir metnini içermeli, ancak resmi olmayan bir şekilde yazılmamalı ve teknik ve nesnel bir karakter gerektirmemelidir.

Aday, tüm hayatını veya mesleki hedeflerini anlatan uzun bir metin değil, sadece o anda farklı bir iş deneyimi varsa o anda onu anlatmalıdır. CV'nizi e-posta ile işverene iletebilirsiniz. Daha pratiktir ve alıcıdan çok daha fazla ilgi görür. Kendinizi tanıtmak ve özgeçmişinize dikkat çekmek istiyorsanız, yaratıcılık eksikliği gösteren hazır şablon veya formülleri unutun. Şirkete nasıl katkıda bulunabileceğinizi de belirttiğinizden emin olun.

Özgeçmiş ve ön yazı birbirini nasıl tamamlar? Birçoğu gerekli önemi vermese de, ön yazı özgeçmişin temel bir tamamlayıcısıdır ve işe alım için belirleyici olabilir. Adayın bu boşluğu neden istediğini ve bu fırsatın mesleki ve kişisel eğitimlerine ne katması gerektiğini açıklaması çok geçerlidir.

Bu nedenle, mektubun birçok seçim sürecinde gerçekten önemli olduğunu ve özellikle fırsat için coşku gösterdiği için özel ilgiyi hak ettiğini her zaman belirtmekte fayda var. Son olarak, adayın önceden kaydedilmiş bir şablonu olabilir, ancak bir seçim için gönderirken her zaman önemli noktaları değiştirmek gerekir.