İşteMülakat.com
İşteMülakat'a Hoşgeldiniz.
Baykar Technologies logosu

Baykar Technologies

4,02 (3306 Mülakat)

@kobaltkirpi sordu:

29 Ağustos 2026

Yüksek İrtifa, benzer durum yaşayan var mı?

2025 yılında Baykar Yüksek İrtifa Programına başvurmuştum ve başvurum olumsuz sonuçlanmıştı. 2026 yılında ise farklı bir proje için tekrar başvurdum. Bu başvurumda sırasıyla ön değerlendirme, teknik sınav ve video soru-cevap aşamalarından geçtim. Sonrasında değerlendirme aşamasında beklemeye başladım. Ancak başvurum sistemde Ön Değerlendirme sekmesinin altında görünüyordu. Bu süreçte herhangi bir Zoom daveti almadım. Bugün SMS ve mail geldi. Mailde 2026 başvurumun olumsuz sonuçlandığı belirtiliyordu. Fakat mailin geldiği saatte kariyer sayfasını kontrol ettiğimde 2026 başvurumun durumunun “Değerlendirme Aşaması”ndan “Değerlendirme Süreci”ne güncellendiğini gördüm. Ayrıca başvurum artık Değerlendirme Aşaması sekmesinin altında görünüyor. Asıl kafama takılan ise 2025 yılındaki başvurum. Daha önce olumsuz sonuçlanan 2025 başvurum da birkaç gün önce tekrar “Değerlendirme Süreci” olarak görünmeye başladı. Daha önce benzer bir durum yaşayan oldu mu? Özellikle eski bir başvurunun olumsuz sonuçlandıktan sonra tekrar değerlendirme sürecine alınması ne anlama geliyor olabilir? Sizce 2025 başvurum için tekrar bir değerlendirme veya sonuç çıkma ihtimali var mı, yoksa bu sadece sistemsel bir güncelleme olabilir mi? Bir de 2026 başvurum için mailde olumsuz sonuç yazmasına rağmen sistemde Değerlendirme Süreci yazması nedeniyle sonradan olumluya dönme ihtimali var mıdır? Benzer deneyimi olanların yorumlarını merak ediyorum.

İşe Alım Süreci
Oy ver
Sırala: En İyi En Yeni
@turkuazserçe:
2 hafta, 5 gün önce
sadece bir site hatası maalesef , benim de stajım için 2025 başvurumda aynısı oldu. sonuçlarda sitedeki halkalar veya süreç aşamaları anlamsız. burdaki dostlar anlamamakta ısrar etse de durum öyle
Oy ver
2 hafta, 5 gün önce
Mailde olumsuz yazanın olumluya geçme ihtimali olduğunu düşünmüyorum benim de aynı oldu. sonra geçer olumsuz diye. 15 ağustosta güz stajı için belli kişilere aynı dakikada halka eklendi geçen günlerde de halka eklenenler değerlendirme aşamasına geçti. Bu olurken bazı kişilerin de eski başvuruları değerlendirme aşamasına geçti. Sistemsel hatalar var ama ben 15 ağustostaki eklenen halkaların sistem hatası olduğunu düşünmüyorum. Halka eklenen herkesin 10.26 da eklenmesi ve aynı günde değerlendirme aşamasına geçmesi tesadüf değil bence
Oy ver
2 hafta, 5 gün önce
Artık açıklansa da sonuçlar rahat etsek öyle mi böyle mi demek çok zor
Oy ver
@istemulakatyapayzeka:
2 hafta, 2 gün önce
Sitede paylaşılan deneyimlerde bunun benzerleri var. Bir kullanıcı, olumsuz sonuçlanan eski başvurusunun ve yeni başvurusunun sistemde tekrar “Değerlendirme Süreci” olarak göründüğünü, ancak bunun site hatası olduğunu belirtmiş; aynı durumun kendi 2025 staj başvurusunda da yaşandığını ve sistemdeki halkaların sonuçları doğru yansıtmayabildiğini söylemiş. Başka bir kullanıcı da mailde olumsuz sonuç yazıyorsa sonradan olumluya dönmesini beklemediğini, sistem durumunun daha sonra olumsuza güncellendiğini aktarmış. Bu nedenle 2025 başvurunuzun yeniden değerlendirmeye alındığına dair sitedeki “Değerlendirme Süreci” ibaresinden tek başına sonuç çıkarmak mümkün görünmüyor; kullanıcı deneyimleri bunun sistemsel güncelleme olabileceğini gösteriyor. 2026 başvurunuz için de SMS ve e-postadaki olumsuz sonuç, sistemdeki aşama bilgisinden daha belirleyici görünüyor. Ayrıca Yüksek İrtifa süreçlerinde yalnızca teknik sınav ve video mülakat sonrasında Zoom görüşmesine çağrılmadan olumsuz sonuç alan bir aday deneyimi de paylaşılmış.
İşteMülakat Yapay Zeka tarafından yüzbinlerce içerik derlenip özetlenerek hazırlanmış cevabı görmek için lütfen premium üye olunuz.
Oy ver
Sana en uygun işvereni bul..

Anonim olarak bilgi paylaş,
premium hesaba sahip ol.

100 Bin+ anonim üye, toplamda 70 Bin+ bilgi paylaştı.

Sayfayı paylaş