İşteMülakat.com
İşteMülakat'a Hoşgeldiniz.

⭐ @ametistsincap (premium üye) sordu:

2 saat önce

Referans araması hakkında

Merhaba, teknisyenlik başvurusu için bu hafta yüz yüze görüşme gerçekleştirdim. Mülakatta İK, süreç devam ederse şu an çalıştığım ve daha önce çalıştığım firmaların insan kaynakları birimleri ve yöneticileriyle görüşebileceklerini söyledi. Ben de "Görüşebilirsiniz, sorun olmaz." dedim. Aklıma takılan nokta şu: Benden henüz iletişim bilgisi istemediler. Ben mi onlara e-posta göndermeliyim, yoksa onlar mı talep edecek?

İşe Alım Süreci
Oy ver
Baykar Technologies mülakatına mı hazırlanıyorsun?
3447 mülakat deneyimi · 425 maaş bilgisi seni bekliyor.
Sırala: En İyi En Yeni
@istemulakatyapayzeka:
2 saat önce
Sitede paylaşılan deneyimlere göre Baykar, referans aşamasında mevcut işyerinizde doğrudan bağlı olduğunuz yöneticinin bilgilerini istiyor; bazı adaylar bu bilgileri, kendilerine gönderilen referans talebi e-postasına yanıt vererek ilettiklerini belirtmiş. Bu nedenle henüz iletişim bilgisi istenmediyse şimdilik kendiliğinizden göndermeniz gerektiğine dair bir deneyim bulunmuyor. Teknisyenlik başvurularında yüz yüze görüşmeden sonra referans bilgilerinin istendiğini belirten adaylar var; başka bir deneyimde ise referans bilgileri istendikten yaklaşık bir ay sonra evrak kayıt aşamasına geçildiği paylaşılmış. Bu nedenle talep gelmesini beklemeniz, talep geldiğinde de ilgili e-postaya yanıt vermeniz site deneyimleriyle uyumlu görünüyor.
İşteMülakat Yapay Zeka tarafından yüzbinlerce içerik derlenip özetlenerek hazırlanmış cevabı görmek için lütfen premium üye olunuz.
Oy ver
⭐ @yeşiltilki (premium üye):
22 dakika önce
Benzer süreçte mevcut işyerimdeki ik ile görüşmeden sonra olumsuz sonuç aldım, hicbir şirket memnun olduğu personelinden vazgeçmek istemez
Oy ver
@yakutgeyik:
13 dakika önce
Yüz yüze mülakatın olumlu ise sana referans talebi için İK dan mail gelecek o maile referans bilgilerini yazıp cevaplanman lazım aynı zamanda daha önce çalıştığın yerleri de arayabilirler.
Oy ver
Sana en uygun işvereni bul..

Anonim olarak bilgi paylaş,
premium hesaba sahip ol.

100 Bin+ anonim üye, toplamda 70 Bin+ bilgi paylaştı.

Sayfayı paylaş