@somontilki sordu:
Mülakat Deneyimi hk
Merhaba. Planlama Uzmanı/Uzman Yardımcısı pozisyonuna başvurmuştum. Haziran'ın başında arandım. İK ile telefonda yaklaşık 10 dakika görüştüm sonrasında Temmuz başında online teknik mülakat oldu. Her iki görüşme olumlu olunca Ağustos'un ikinci haftası İstanbul'a yüz yüze görüşmeye çağrıldım. Öncesinde site üzerinden kişilik envanter testini doldurdum. İlk olarak iki kişi İK'dan görüşmeye geldi yaklaşık 1 saat sürdü sonrasında birim sorumlusu ile 45 dakika görüşme sağladım. Olumlu geçmişti her adım. Sonuçlanması 2 3 hafta sürer dediler. Maalesef 5 gün içerisinde olumsuz olduğu sitelerinden ve mail yoluyla tarafıma bildirildi. Üzgünüm umarım herkes için hayırlı olur. Bu arada 5 senelik savunma havacılık planlama tecrübem vardı. Çalıştığım yerler onaylı tedarikçiydi. Mühendis değilim ilanda mühendislik ilanı değildi zaten. Üni not ortalamam 3 küsürat ayrıca yüksek lisans mezunuyum. Herhalde sorun olsa önceden elenirdim diye düşünüyorum. İstanbul'a taşınmaya kadar kabul etmiştim. Bu arada İngilizce kriteri de yoktu ama ortalama bir İngilizce seviyem vardı. Hayırlısı olsun, hayal kurduk biraz yıkıldım şok etkisi oldu.
|
bir saat önce
Baykar Technologies mülakat süreci genellikle birkaç aşamadan oluşmaktadır. İlk olarak, İnsan Kaynakları (İK) ile yapılan bir telefon görüşmesi ile başlar. Bu görüşmede adayın genel bilgileri ve pozisyona uygunluğu hakkında sorular sorulmaktadır. Ardından, teknik mülakat aşamasına geçilir. Teknik mülakatta, adayın başvurduğu pozisyona özgü teknik sorular sorulmakta ve adayın projeleri hakkında bilgi vermesi istenmektedir.
Yüz yüze mülakat aşamasında ise genellikle birden fazla kişi yer alır ve adayın teknik bilgisi ile ilgili sorular sorulur. Mülakat süreci, adayın önceki projeleri, teknik becerileri ve Baykar hakkında bilgi sahibi olup olmadıkları gibi konulara odaklanmaktadır.
Ayrıca, mülakatlarda genellikle adayların kendilerini tanıtmaları, önceki deneyimlerini anlatmaları ve başvurduğu pozisyonla ilgili sorulara yanıt vermeleri beklenmektedir. Mülakatlar genellikle samimi bir ortamda geçmekte ve adayın stresini azaltmak için mülakat yapan kişiler güler yüzlü ve destekleyici bir tutum sergilemektedir.
Sonuç olarak, mülakat süreci olumlu veya olumsuz geri dönüşlerle sonuçlanmakta ve bu süreç bazen uzun sürebilmektedir.
İşteMülakat Yapay Zeka tarafından yüzbinlerce içerik derlenip özetlenerek hazırlanmış cevabı görmek için lütfen premium üye olunuz.
Oy ver
|
|
39 dakika önce
Selamlar bende sizinle aynı bölüme başvurdum. Bende temmuz sonu başvurdum bir hafta sonra arama geldi ik ile bende konuştum. Bir hafta sonra beni teknik mülakata aldılar. Teknik mülakat sonrası değerlendirme halkası eklendi. Bende kısacası beklemekteyim. Ama sorun şu ki bölüme başvurduğumuz kısımdaki görüşen mühendis beni sanki üretim planlama uzmanı olarak değilde farklı bir bölümün mülakatına almış gibiydi. Bu durumu belirttim. Mülakatta fena geçmemişti. Yüzyüze görüşme için bende bekliyorum. Ek olarak size ingilizce bir soru soruldu mu ?
|