@külfok sordu:
bir saat önce
aday havuzu (mühendislik)
Arkadaşlar tüm süreçler bittikten sonra havuza alınmak ne demek oluyor ya, daha fazla ümit etmemek adına sorduğumda da olumsuz bir duurm değil ihtiyaç yok dendi ne demek bu yani beklemeli miyiz benzer süreçten geçen iş başı yapan var mı Desteklerinizi rica ediyorum
İşe Alım Süreci
Şirket Kültürü ve Çalışma Ortamı
İş İlanı
Ulaşım İmkanı
|
I
bir saat önce
Sitede paylaşılan deneyimlere göre aday havuzu, mevcut pozisyonda o an için ihtiyaç veya kadro olmadığı, ancak uygun bir ihtiyaç oluşursa yeniden değerlendirilebileceğiniz anlamına geliyor. İK’nın “olumsuz bir durum değil” demesi de bu yorumla örtüşüyor; ancak ne zaman dönüş yapılacağına dair belirli bir süre verilmiyor. Bazı mühendis adayları tüm mülakatları tamamladıktan sonra 5,5-7 ay, hatta 1 yıl beklediğini paylaşmış.
Sonuçlar farklı olmuş: Bir aday birkaç ay içinde, başka bir aday 7-8 ay sonra teklif aldığını; başka adaylar ise aylarca bekledikten sonra olumsuz sonuçlandığını yazmış. Aday havuzundan Baykar’ın alt firması için mülakat daveti alan bir kişi de var. Bu nedenle havuz kesin ret anlamına gelmiyor, fakat kesin işe alım anlamına da gelmiyor; sitedeki deneyimlerde süreç oldukça belirsiz görünüyor.
İşteMülakat Yapay Zeka tarafından yüzbinlerce içerik derlenip özetlenerek hazırlanmış cevabı görmek için lütfen premium üye olunuz.
Oy ver
|