İşteMülakat - Blog

Tüm Blog Yazılarını İnceleyin

Motorlu Kurye Çalışma Şartları & Saatleri Nelerdir?

Motorlu Kurye Çalışma Şartları & Saatleri Nelerdir?

Yazar: İşte Mülakat Yayın Tarihi: 12/09/2021

Motorlu Kuryelerin Çalışma Saatleri Nasıl?

      Motorlu kuryelerin sayısı korona zamanı iki katına çıkmıştır ve çalışma saatleri de uzatılmıştır. Çoğu kargo çalışanına bu tempo ağır gelmiştir.

     Motorlu kuryelerin çalışma saatleri çalıştığı sektöre göre değişmektedir. Kargo şirketlerinin belli bir saatleri varken yemek sektörü için aynı şey söz konusu değildir.

Kargo Motorlu Kuryeleri Kaç Saat Çalışır?

      Kargo şirketinde çalışan motorlu kuryelerin belli bir çalışma saatleri vardır. Türkiye’de kargo şirketlerinin mesaisi 8.30 da başlar. Şubeye gelen kargoları gidecekleri noktaya göre yarım saat içerisinde hazır hale getirmektedirler. Motorlu kuryeler Saat 09.00 gibi dağıtıma çıkmaktadırlar.  Normal kargo şirketleri 17.30’a kadar dağıtım yapmaktadırlar. Girişimci kuryeler ise saat konusunda daha esnek davranmaktadırlar.

Yemek Sektöründeki Motorlu Kuryeler Kaç Saat Çalışır?

      Yemeksepeti, banabi, gibi yemek sektöründeki motorlu kuryeler 7 (yedi) gün 24 (yirmi dört) saat çalışmaktadırlar. Bu yüzden motorlu kuryelere daima ihtiyaç duymaktadırlar. Ancak bazı restoranlar dükkan kapanış saatlerinden sonra dağıtımı da kesmektedirler.

Esnaf Lokantalarında Çalışan Motorlu Kuryeler Kaç Saat Çalışır?

      Esnaf tarzı lokantalarda kuryelerin çalışma tarzı yemek sepeti gibi yerlere göre değişkenlik göstermektedir. Lokantanın işleyişine göre ve çalışma düzenine göre motorlu kuryeler hizmet vermektedir. Bu tarz yerlerde vardiyalı çalışma sistemi de hakim olabilir. Motorlu kuryeler bu düzene göre de çalışabilir. Tam zamanlı ya da part-time hizmet verme seçenekleri de bulunmaktadır.

Motorlu Kuryelerin Yoğun Çalışma Esnasında Karşılaştığı Sorunlar Nelerdir?

       Son 2 yıldır motorlu kuryelik oldukça ilgi ve talep gören bir meslek haline geldi. Pandemi dolayısı ile dışarı çıkma yasağı yüzünden alışveriş yapamaz hale geldik. Bu an da motorlu kuryeler gerçekten hızır gibi yetişti diyebiliriz. Hava şartları ne olursa olsun hiç durmadan insanlara hizmet etmeye ve işlerini en doğrusu ile yapmaya devam ettiler. Motorlu kuryelerin çekmiş olduğu sıkıntılar onların lehine olabiliyor. Yolda giderken motorlu kuryelere gösterilmeyen saygı yüzünden birçok motorlu kuryenin hayatı tehlikeye girebilir. Hatta işlerinden dahi olabiliyor. Sizler için en kısa sürede, en güvenli şekilde ve isteklerinizi eksiksiz bir şekilde getiren motorlu kuryelere karşı nezaketi, hoşgörüyü çok görmemeliyiz. Çalışma saatleri içinde gittikleri yer ve teslim ettikleri sipariş kadar parasını kazanmaya çalışırken bazı insanların duyarsızlığı, görmemezliği sebebi ile birçok çalışan mağdur duruma geliyor. Kendilerinden kaynaklanmamış bir problem olsa dahi alıcı ya da çalıştığı yerde ki yetkili tarafından sözlü şiddete maruz kalabiliyor. Bunların olmamasını ümit ediyor ve yaşanmamasını istiyoruz.