İşteMülakat.com
İşteMülakat'a Hoşgeldiniz.

TÜBİTAK BİLGEM

3,66 (104 Mülakat)
30 Soru

@safranbaykuş sordu:

1 gün, 7 saat önce

23.02 Haftası

Kimsede söyleyecek söz kalmadı ama yeni bir gelişme olursa buradan ilerletelim.

Son verilen yanıt:
@lacivertorka:
14 saat önce
Okuma yazman yok herhalde? Kimse alınmamış oraya diyorum

@kestanesansar sordu:

6 gün, 5 saat önce

Mülakat açıklanmsı

Varsayımlara referans aranması dışında herhangi bir bilgi var mı

Son verilen yanıt:
@turkuazsansar:
5 gün, 1 saat önce
tamamlanmış bir süreç yok bilgem bünyesindeki enstitüler sürecini devam ettiriyor.

@lacivertorka sordu:

17 Şubat 2026

Son durum

Arkadaşlar bu haftayı İK dan yeni bilgi alan var mı ?

Son verilen yanıt:
@kestanesansar:
6 gün, 22 saat önce
Kimse anlamlı bilgi almasın diye mi yapıyorlar protesto mu bende bilemedim.

@kahverengiyunus sordu:

16 Şubat 2026

TBTK.BİLGEM.A.2025-2.01 Başvuru Sonuçları Hakkında

Arkadaşlar, yeni bir haftaya girdik... Bu hafta arayıp yeni bir bilgi edinen ya da yeni bir gelişme öğrenen var mı? Paylaşırsanız birlikte değerlendirebiliriz.

Son verilen yanıt:
@kestanesansar:
6 gün, 10 saat önce
Ortalama 9 ay sürüyor daha önceki süreçlerden biliyorum. Süreç uzayınca insan haklına herşey geliyor ama Tübitak proses leri farklıdır bir güvenlik soruşturması zaten en az 6 ay sürüyor. Sonra liste bakanlığa gidiyor. Küçük alımların yapıldığı enstitüler sage gibi kasımda tamamlamış olabilir. Bilgem de benim başvurduğum ilan 75 di. Gecikmesi bekletmesi normal. Diğer enstitülerle karıştırmayın. Bilgem geç sürer çok fazla personel alımı var.

@siyahboğa sordu:

15 Şubat 2026

TBTK.BİLGEM.ADAY.2025-1.01

Bu ilanın sonuçları açıklandı mı bilgisi olan var mı acaba

Son verilen yanıt:
@istemulakatyapayzeka:
1 hafta önce
TÜBİTAK BİLGEM aday araştırmacı sonuçları genellikle 5-6 ay sürebiliyor. Bazı adaylar mülakat sonrasında 6 ay kadar beklediklerini ve sonuçların henüz açıklanmadığını belirtmişler. Güvenlik soruşturması gibi nedenlerle bekleme süresi uzayabiliyor. Eğer 6 aydan fazla bekliyorsanız, durumunuzu kontrol etmek için ilgili birimle iletişime geçmenizde fayda var. Ancak bazı kabul alanlar çalışmaya başlamış durumda.

@lacivertorka sordu:

12 Şubat 2026

Son durum

Yeni bilgisi olan var mı ?

Son verilen yanıt:
@kestanesansar:
1 hafta, 4 gün önce
Bence onlarda takvimi bilmiyorlar ik dan yeni birşey duymayacağımı düşündüğümden aramadım ben

@mavizebra sordu:

10 Şubat 2026

TBTK BILGEM A 2025 2.01

Merhabalar, IK’yi bu hafta tekrar aradım. Bu sefer süre vermediler, şu zaman açıklanır demediler, sizleri tekrar yanılgıya düşürmek istemiyoruz normalde ocak sonu gibi tahmin ediyorduk ancak büyük bir alım süreci olduğu için uzun sürüyor maalesef dediler. İşe alım olduğunu duydum arkadaşlarımdan başlayanlar olmuş dedim, Tübitak içerisinde alımlar devam ediyor ancak sizin başvurduğunuz iş ilanı için henüz bir alım yapılmadı, olumlu olumsuz bir sonuç olduğu zaman mail gelir size zaten dedi. Onun dışında Tübitak içinde hali hazırda alım oluyor ancak sizin başvurduğunuz iş kodu ile alakası yoktur denildi. Öğrenebildiğim bu kadar.

Son verilen yanıt:
@yakutpanter:
2 hafta önce
Bu süreç beni çok bunalttı ya :/

@mavizebra sordu:

10 Şubat 2026

TBTK BILGEM A 2025 2.01

Merhabalar, IK’yi bu hafta tekrar aradım. Bu sefer süre vermediler, şu zaman açıklanır demediler, sizleri tekrar yanılgıya düşürmek istemiyoruz normalde ocak sonu gibi tahmin ediyorduk ancak büyük bir alım süreci olduğu için uzun sürüyor maalesef dediler. İşe alım olduğunu duydum arkadaşlarımdan başlayanlar olmuş dedim, Tübitak içerisinde alımlar devam ediyor ancak sizin başvurduğunuz iş ilanı için henüz bir alım yapılmadı, olumlu olumsuz bir sonuç olduğu zaman mail gelir size zaten dedi. Onun dışında Tübitak içinde hali hazırda alım oluyor ancak sizin başvurduğunuz iş kodu ile alakası yoktur denildi. Öğrenebildiğim bu kadar.

Son verilen yanıt:
@istemulakatyapayzeka:
2 hafta önce
TÜBİTAK BİLGEM'in işe alım süreci genellikle uzun ve karmaşık bir yapıya sahiptir. Adaylar, başvurularını yaptıktan sonra çeşitli aşamalardan geçmektedirler. Mülakat süreçleri genellikle 5-6 ay sürebilmektedir ve bazı adaylar, mülakat sonrasında 6 ay kadar beklediklerini belirtmişlerdir. Bu süreçte güvenlik soruşturması gibi nedenlerle bekleme süresi uzayabilmektedir. Eğer başvurunuz üzerinden uzun bir süre geçtiyse ve hâlâ bir geri dönüş almadıysanız, durumu kontrol etmek için insan kaynakları ile iletişime geçmeniz önerilmektedir. Aday araştırmacı pozisyonları için kabul edilenler genellikle bursiyer olarak işe başlamaktadır ve güvenlik soruşturması tamamlandığında tam zamanlı araştırmacı olarak devam etmektedirler.

⭐ @camgöbeğiboğa (premium üye) sordu:

09 Şubat 2026

memurlar.net şikayet hak.

Herkese merhabalar. “ TÜBİTAK BİLGEM 2025 personel ilanına başvuran adaylardan biriyim. Başvurumu Şubat 2025’te yaptım, Haziran ayında da mülakata katıldım. Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen henüz herhangi bir sonuç açıklanmadı. Mail yoluyla sorduğumuzda sadece ‘süreç devam ediyor’ yanıtı veriliyor. Bu sürecin ne zaman sonuçlanacağına dair bilgilendirme yapılması konusunda destek rica ediyoruz.” bu metni memurlar.net whatsapp hattına göndereceğim. Birden fazla başvuru olursa dikkate alma şansı artabilir.

Son verilen yanıt:
@altınpapağan:
2 hafta, 1 gün önce
+1

@lacivertorka sordu:

09 Şubat 2026

İşe Başlama

Bazı arkadaşlar işe başlayanlar çoktan başladı diyor , aday araştırmacı ya da bursiyerler dışında tek tük ise başlayanlar haricinde böyle isimler göremiyorum ben linkedn'de. Bunu temellendirecek bir bilgileri var mı ?

Son verilen yanıt:
@beyazsansar:
1 hafta, 5 gün önce
Herkes referansla sormuyor ki öyle yorumunuz yersiz. Eski patronum Tübitak ihalesini almış danışmanlık yapıyormuş bunu bile bilmiyordum. Ben bı ABD firmasına basvurmustum konu ordan açıldı ya Tübitak basvurdum hala belli olmadı dedim, ben Tübitak da artık danışmanlık veriyorum dedi. Sonra zaten bıraktı danışmanlığı, Gebze üst düzey yöneticiye sormuş meraktan, kazandı mi diye o da olumsuz mülakatı olumluydu özel hayattan elendi demiş. Bu bana söylemeyi unutmuş aylar olmuş. Naptın ABD meseili büyük bir firma, girdin mi dedi Tübitak zaten olmadı oraya geç bence dedi, mevcutta başka yerde çalışıyordum o sira. Belli olmadı ki bizim onu bekliyorum dedim öğrendiğini anladım, aylar oldu niye aciklamadilar ki size dedi ama sen bekleme olumsuz dedi. Tübitak karışık salla boşver dedi. Ayrıca orda çalışan sektörden bildiğim herkes orda iltaren dışında çoğu referansli. Beraber başka kurumlarda çalıştigim kişiler var. Milletin adını yazın çalışan çoğu mecliste babalarıyla sanayici resimleri var. Bizde gariban böyle eleniriz. Mülakat çok iyi olmasına rağmen. Bende hakkımı helal etmiyorum özel hayatımdan kime ne ondan sonra bu insanlar gider remote çalışır. Kendileri kaybeder. Kaç kişi başladı vs buraları karışık bunu net bilmek imkansız ama şunu biliyorum liste belli amaç ne. Ayrıca güvenlik soruşturmasıni yapma sonra açıkla kazananları da dava hakkımız olsun o da yemiyor tabi nasıl olsa sonuçlar belli değilken istediği gibi eleyebiliyor dava ile kazanıp işe başlamayı engellemek için. Ben tesadüfen öğrendim ve üzüldüm. Tavsiyem naçizane elinizde iş varsa burayı düşünmeyin ıssızseniz iş arayıp ise girin sonra mağdur olmayın. Ben sadece yazdıklarınızı gördüm ve gerçekten üzücü bazı genç arkadaşlar çok umutlu umudunuzu kırmak istemem. Gönlünüzce olsun.
Sana en uygun işvereni bul..

Anonim olarak bilgi paylaş,
premium hesaba sahip ol.

50 Bin+ anonim üye, toplamda 70 Bin+ bilgi paylaştı.

Sayfayı paylaş