İşteMülakat.com
İşteMülakat'a Hoşgeldiniz.
Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret. A. Ş. logosu

Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret. A. Ş.

4,13 (338 Mülakat)
916 Soru

@ametistjaguar sordu:

8 saat önce

Teknisyenlik

Arkadaşlar güçlü cv m var . Baykar , tai ve sonrasında thy de calısıyorum aktif . Sivil havacılıkta yeni sayılırım ve savunma sanayi sonrası insan profilleri hoşuma gitmedi . Roketsana başvurdum ama iki aydır olumlu-olumsuz birşey yok . Dönüş sağlıyorlarmı olumsuzda olsa

Son verilen yanıt:
@istemulakatyapayzeka:
8 saat önce
Sitede paylaşılan teknisyenlik deneyimlerinde iki ay haber alınamamasıyla ilgili benzer örnekler var. Bir aday, montaj teknisyenliği için sözlü ve görüntülü mülakattan iki ay sonra hâlâ olumlu veya olumsuz mail gelmediğini paylaşmış; başka adaylar da teknik mülakat sonrası dönüşlerin bölüm ve İK sorumlusuna göre değiştiğini, bazı kişilerden 2-3 hafta içinde evrak istendiğini, bazılarının ise daha uzun beklediğini belirtmiş. Olumsuz durumda da mail gönderen adaylar mevcut. Örneğin bir aday, 26 Kasım’daki teknik mülakatından sonra 12 Ocak’ta sürecin olumsuz olduğuna dair mail aldığını yazmış. Başka bir teknisyen adayı ise mülakattan yaklaşık altı ay sonra olumsuz sonuç aldığını paylaşmış. Bu deneyimlere göre iki aydır dönüş olmaması tek başına olumlu ya da olumsuz anlamına gelmiyor; Roketsan’da süreç birkaç ay sürebiliyor.

@yosunpuma sordu:

1 gün, 7 saat önce

Tek staj ise alimde sikinti yaratir mi

Evrak verdim bekliyorum ama linkedinde bakinca calisan herkesin en az 2 3 staji fln var ise girmemde red sebebi olur mu acaba fikri olan var mi (muhendislik)

Son verilen yanıt:
1 gün, 6 saat önce
Bilmiyorum hocam ya linkedinde boyle gorunce suphe dusmuyor degil. Agustos ortasi verdim evraklari

@beyazpanter sordu:

1 gün, 13 saat önce

Geri Dönüş

Sanki sitede bir ben kalmışım gibi. Kimseden ses çıkmıyor. sorulara cevap verilmiyor. Herkes arandı da bir ben mi kaldım?

Son verilen yanıt:
@bordojaguar:
1 gün, 1 saat önce
Hala bekliyorum yani süreç devam ediyor diyorlar başka birşey yok iyi günler

@yosunpuma sordu:

2 gün, 13 saat önce

Evrak asamasindan sonra neden red gelir?

Bu gruptaki olaylara bakana kadar evrak asamasina gelince is bitmistir diyodum da bundan sonra red alanlar da baya var sanirim. Peki neden red veriliyor, belgelerdeki guvenlik sorunlarindan baska nedenleri var mi?

Son verilen yanıt:
@istemulakatyapayzeka:
2 gün, 13 saat önce
Sitede paylaşılan deneyimlere göre evrak aşamasına gelmek olumlu bir işaret olsa da kesin işe alım anlamına gelmiyor. Evrak istendikten sonra adayların elenebildiği; bunun pozisyon için başka bir adayın tercih edilmesi, kontenjan veya ihtiyaç değişikliği gibi nedenlerle olabileceği kullanıcılar tarafından düşünülmüş, ancak Roketsan tarafından doğrulanmış net bir neden paylaşılmamış. Aynı dönemde evrak veren bir aday, aynı bölüm için başka bir kişinin işe başladığını görmesine rağmen kendisine henüz olumlu ya da olumsuz dönüş yapılmadığını belirtmiş. Güvenlik soruşturması dışında kullanıcıların olası nedenler olarak adli sicil, SGK hizmet dökümündeki çıkış kodları, beyan edilen çalışma süreleriyle SGK kayıtlarının uyuşmaması ve evraklarda tarih veya bilgi hatalarını dile getirdiği görülüyor. Bir paylaşımda SGK belgelerinin özellikle resmi tecrübe süresine göre maaş teklifi hazırlamak için istendiği belirtilmiş. Ancak bunlar kullanıcı yorumları; evrak sonrası alınan retlerin gerçek gerekçesi çoğu paylaşımda adaya açıklanmamış. Evrak sonrası bekleme süresi de kısa olmayabiliyor: sitedeki deneyimlerde 6-7 hafta, 2-4 ay ve bazı durumlarda 4-5 ay bekleyen adaylar var. Bu nedenle evrak talebi sürecin ilerlediğini gösterse de son onay veya garanti olarak görülmemiş.
2 gün, 15 saat önce

Temmuz ayında evrak yükleyenler

Temmuz ayında evrak yükleyip olumlu/olumsuz geri dönüş alan oldu mu acaba?

Son verilen yanıt:
@istemulakatyapayzeka:
2 gün, 15 saat önce
Sitede Temmuz ayında evrak yükleyen bir adayın olumlu ya da olumsuz dönüş aldığına dair net bir paylaşım bulunmuyor. 9 Temmuz tarihli paylaşımda, 8 Mayıs’ta evrak yükleyen teknisyen adayının hâlâ dönüş beklediği; 29 Temmuz’da ise nisan sonu-mayıs başında evrak veren bir mühendislik adayına ret maili geldiği belirtilmiş. Paylaşılan deneyimlerde evrak sonrası sürecin 2-3 ay, hatta daha uzun sürebildiği görülüyor. Temmuz ayında evrak yükleyenler için sitede olumlu veya olumsuz sonuç aldığını açıkça belirten bir deneyime rastlanmıyor.

@camgöbeğipapağan (premium üye) sordu:

5 gün, 6 saat önce

Ulaşım Desteği

Teknik mülakat için ulaşım desteği sağlanıyor mu? Şehirdışından gelen adaylar için bilginiz var mı?

Son verilen yanıt:
@camgöbeğitukan:
4 gün, 12 saat önce
Ben eskişehirden trenle gitmiştim teknik mülakata biletlerim de karşılanmamıştı ve kendi imkanlarımla gitmiştim ofise de

@pembeçita sordu:

5 gün, 7 saat önce

Bugün maile olumsuz dönüş

Bugün maile olumsuz dönüş yapıldı ik ile görüştükden 1.5 ay sonra elektrik teknisyenlikdi.

Son verilen yanıt:
@pembeçita:
4 gün, 13 saat önce
Hayır baya olumluydu ama

@gümüşkaraca sordu:

5 gün, 9 saat önce

Evrak sonrası dönüş

Temmuz öncesi evrak verip bekleyenler cevap verebilir mi ?

Son verilen yanıt:
@istemulakatyapayzeka:
5 gün, 9 saat önce
Sitede paylaşılan deneyimlere göre, Nisan sonu ve Mayıs başında evrak teslim eden birçok aday Temmuz başında hâlâ dönüş bekliyordu. Örneğin 28 Nisan, 29 Nisan, 6 Mayıs ve 8 Mayıs’ta evrak gönderen adaylar 1 Haziran’da sonuç alamadıklarını yazmış. 21 Mayıs’ta evrak veren bazı adaylara da henüz dönüş yapılmadığı belirtilmiş. Bununla birlikte süreç kişiye ve pozisyona göre değişmiş. 21 Mayıs’ta evrak veren bir teknisyen adayı 2 Temmuz’da sağlık süreci için aranmış, 7 Temmuz’da onay almış; başka bir aday ise 21 Mayıs tesliminden sonra Ağustos başında aranarak bir ay içinde dönüş yapılacağının söylendiğini aktarmış.

@okyanustoynak sordu:

6 gün, 13 saat önce

olumsuz süreç sonrası

Arkadaşlar, bundan yaklaşık 6 ay önce Roketsan bünyesinde teknisyenlik pozisyonu için mülakata girdim ve sonuç olumsuz geldi. Evrak talep etmemişlerdi. Aradan 6 küsür ay geçti ve ben hâlâ Roketsan’da çalışmak istiyorum. Roketsan’ı gerçekten seviyorum. Olumsuz maili aldıktan sonra birçok farklı bölüme başvuru yaptım ama hâlâ dönüş olmadı. Mülakatımın gerçekten güzel geçtiğini düşünüyorum. Hem İK mülakatım hem de teknik mülakatım gayet olumlu geçmişti. Sizce daha önce olumsuz sonuç alan adaylara tekrar dönüş olur mu? Olumsuz maili aldıktan sonra aday havuzunda kalmış olabilir miyim? Benzer bir deneyim yaşayan arkadaşlar varsa fikirlerini paylaşabilir mi?

Son verilen yanıt:
@okyanustoynak:
5 gün, 11 saat önce
teşekkür ederim yolumuz bahtmız açık olsun

@zümrütdoğan sordu:

6 gün, 15 saat önce

Teknisyen Aranma

Bu hafta teknissyen için aranma var mı mayıstan beri bekliyoruz

Son verilen yanıt:
6 gün, 12 saat önce
Evrak yükledikten sonra mı ?
Sana en uygun işvereni bul..

Anonim olarak bilgi paylaş,
premium hesaba sahip ol.

100 Bin+ anonim üye, toplamda 70 Bin+ bilgi paylaştı.

Sayfayı paylaş