İşteMülakat - Blog

Tüm Blog Yazılarını İnceleyin

Tıbbi Satış Mümessili Nedir? Ne İş Yapar?

Tıbbi Satış Mümessili Nedir? Ne İş Yapar?

Yazar: İşte Mülakat Yayın Tarihi: 08/09/2022

Tıbbı Satış Mümessili

Biliyorsunuz ki atalarımızın da dediği gibi her işin başı sağlıktır ve sağlık (medikal sektör) sektörü de hiç ölmeyen bir sektördür. Hastalıklardan tutun alerjilere ve sağlıklı beslenmeye kadar birçok konu sağlık sektörünün merceği altındadır. Bu gibi durumlarda da takviye olarak ilaçlar tercih edilmektedir.

Özellikle pandemi döneminde de görüldüğü üzere aniden karşı karşıya kaldığımız bu gibi olaylar ve acil durumlar için hemen ilaçlara sarılıyoruz. Peki ya bu ilaçları satın aldığımız yerlere tanıtan ve satan kişiler aslında kimler? Gelin hep beraber tıbbi satış mümessili kimmiş inceleyelim.

Tıbbi Satış Mümessili Ne İş Yapar?

Tıbbi satış mümessili çalıştığı yerde üretilen cihazların, ürünlerin veya ilaçların pazarlama, satış ve tanıtımını yapmak için eczane, sağlık ocağı ve hastane gibi belirlenen yerlere giden kişidir. Bu yüzden araba kullanıyor olmak bu iş için gereken yetkinliklerden ilki denebilir. Çeşitli ilaç örneklerini gösteren veya katalog üzerinden açıklama yaparak görevini yerine getiren tıbbi satış mümessillerinin bu nedenle iletişim becerilerinin yüksek, tıbbi tanıtım veya pazarlama bölümünden mezun, ilaçlar hakkında yeterli bilgiye ve ikna kabiliyetine sahip olması beklenir. Aynı zamanda da iş sürecini raporlama haline getirmesi de sorumluluklarından bir tanesidir.

Bir diğer adı reprezant olarak da bilinen tıbbi satış mümessilinin maaş aralığı tabii ki kişinin çalıştığı firmaya, kişinin tecrübesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir fakat bu miktarın 5500 ila 7500 Türk lirası arasında değiştiği de bilinenler arasındadır. Tıbbi satış mümessilleri ilaç firmalarının sahadaki yansımaları olarak bilinir. Bu yüzden satacağı ürünü iyi tanıması, alıcı tarafından gelecek sorulara karşı bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Tıbbi Satış Mümessili Adayları Nelerle Karşılaşıyor?

İlaç ve medikal firmalarında iş bulabilen bu kişiler yine her şirkette olduğu gibi uzun süren bir mülakat sürecinin içine giriyor. Bu deneyimi yaşamış tıbbi satış mümessillerinin tecrübelerine göre kimi zaman uzun bir süreç kimi zaman da gerçekten işe alanın ilgiyle yer aldığı bir süreç olduğu biliniyor.

Online görüşmeler, işe alımla ilgilenen yöneticilerle görüşmeler, yetenek testleri ve videolu mülakatlardan geçilen bu işe alım sürecinde bazı firmaların tanışma havasında rahat bir ortam sağladığı ve meslek ve firma hakkında sorular sorduğu bilinenler arasındadır.

Bir diğer önemli nokta ise iş başvurularına veya mülakatlardan geçip geçmediğinizi öğrenmeniz için dönüş yapılıp yapılmadığı. Kimi firma bu durumda olumsuz olarak dönse de kimi firma da sadece olumlu dönüşleri yapıyor. Bu durumda olumsuz yanıt alanlarda vakit ve motivasyon kaybı gibi bir durum söz konusu olabilir. Ayrıca maaşın yanı sıra yemek kartı, primi kıyafet çeki ve araba gibi imkanlar sağlayan şirketler de bulunmaktadır. Bu gibi firmaları ve adayların deneyimlerinin detaylı için web sitemize ayrıntılı göz atabilirsiniz.

                                                 İşteMülakat.com Tıbbi Satış Mümessili Mesleğine Ait Mülakatları İncele!