İşteMülakat - Blog

Tüm Blog Yazılarını İnceleyin

Baykar Teknoloji'de Stajyer Mülakatı ve Aşamaları

Baykar Teknoloji'de Stajyer Mülakatı ve Aşamaları

Yazar: İşte Mülakat Yayın Tarihi: 08/09/2022

Baykar Teknoloji'de Stajyer Mülakatı ve Aşamaları

Baykar Teknoloji'ye staj başvurularının kabul edildiği dönemler, her yıl Eylül ayından başlayarak Mart ayına kadar sürmektedir. Staj başvurularının kabul edilmesi için, öncelikle üniversite öğrencisi olmanız gerekmektedir. Staj başvurunuzu, Baykar Teknoloji'nin web sitesindeki "Staj Başvurusu" sayfasından yapabilirler.

Birçok öğrencinin okulda öğrendiği teorik ve bazen de uygulamalı eğitimi artık gerçek bir iş yerinde pratiğe döktüğü duruma staj denir. Yine birçok öğrenci bölümü dahilinde ilgi alanı ve yeteneklerini keşfetmek için farklı stajlar yapmaktadır. Baykar Teknoloji’de öğrenirken keyif alacağınız staj yerlerinden bir tanesidir. Çoğu öğrenci burada staj yapma şansına sahip olmak ister.

Baykar Teknoloji, Türkiye'de kurulmuş olan savunma ve makine imalat şirketidir. Adı Bayraktar Kardeşler'in kısaltmasından gelen şirket alanında iyi firmalardan bir tanesidir. 1986 yılında kurulmuş olan Baykar'da farklı mühendislik disiplinlerinden birçok kişinin emeği ile yazılımı ve donanımı tamamen yerli ilk sinyal istihbarat cihazı üretimi gibi çalışmalar yapılmıştır. Sizler de böylesine geniş çaplı bir yerde staj görme fırsatı ve ardından da işe girme gibi bir imkanla karşılaşabilirsiniz. Burada staj yapmak hem size kattığı şeyler, kariyeriniz hem de CV'niz için güzel bir şans olacaktır. CV’nizde köklü ve başarılı bir Türk firmanın bulunması bir artı olacaktır.

Baykar Teknoloji’de stajyer olabilmek için CV ve ön yazı değerlendirmesinde başarılı olduktan sonra stajyerlere sırasıyla online sınav, video mülakat ve teknik sınav yapılmaktadır. Teknik sınavın bilgiye dayalı olduğu ve gerçekten temel düzeyde bilgi sahibi olmayanların geçemeyeceği türde bir sınav olduğu da bilinenler arasında. IHA gibi araçların ülkemiz ve savunma sanayimiz adına büyük bir öneme sahip olduğunu bilen, yerli üretimi savunan, mühendislik becerilerini konuşturmak isteyen, projelerde azimle çalışacak olan herkes ve bunun yanında da transkripti ve CV'leri yeterli uygunlukta olan öğrenciler Baykar Teknoloji'de stajyer olabilmektedir.

Bunlara ek Youtube üzerine yüklemesi için sınavda seçtiği bölümlere uygun cevapları doğrultusunda 3 sorudan oluşan ve 2 dakika uzunlukta bir video çekmesi istenen stajyer adaylarının da olduğu bilinmektedir.

Baykar Teknoloji’de Staj Yapmak

Bu kurumda staj yapan öğrenciler buranın genel olarak dolu dolu bir staj süreci geçirdiklerini , gerçekten bir mühendis olarak hissettiklerinden, eğitici, öğretici ve çalışanı ile stajyerini ayırmayan bir yer olduğundan bahsetmişlerdir. Güz, bahar ve yaz staj programlarına sahip olan Baykar Teknoloji’de iki aylık bir değerlendirme sürecinden sonra stajyer olunabilmektedir. Kendini Milli Teknoloji Hamlesi’nin öncü firmalarından biri olarak niteleyen Baykar Teknoloji, öğrencilere potansiyelini keşfetme imkanı sunuyor. Her yıl on binlerce başvuru alan şirket binden fazla stajyer alımı yapmaktadır. Genç nesli yetiştirmeye dayalı staj programları ile hem akademik anlamda gelişiminiz katkı sağlayacak hem de benzersiz ve değerli hissedeceğiniz bir staj deneyimi yaşamış olacaksınız.

Stajlar kapsamında somut projeler, bitirme ödevleri, doktora ve master programlarında teknik destek gibi durumlarla öğrencinin yanında olmaktadır. Bu sayede de stajyer öğrencilerin ileride çalışmak istediği alana karar vermesinde yol gösterici bir yer olan Baykar Teknoloji’de kim bilir belki sizler de mühendis olarak çalışacaksınız!

                                   Baykar Teknoloji'ye ait mülakat aşamalarına ve Maaş aralıklarına ulaşmak için tıkla!