İşteMülakat.com
Hello, world! This is a toast message.
Genel 07/11/2020

Linkedin & Facebook Gibi Sosyal Medya Araçlarını İş Bulmak İçin Nasıl Kullanabiliriz?

Linkedin & Facebook Gibi Sosyal Medya Araçlarını İş Bulmak İçin Nasıl Kullanabiliriz?

Teknoloji ve olanakları yeterli seviyede kullanabilirseniz, iş arayışınıza da ciddi anlamda katkı sağlayabilirsiniz. Olanakların çeşitlilik göstermesi, her zaman için daha fazla noktaya ulaşabileceğiniz anlamına gelmektedir. Daha fazla nokta iş bulma şansınızın da artmasıdır. Bu anlamda son yıllarda popüler şekilde kullanılan sosyal medya hesapları önemli bir etkiye sahiptir. 

Sosyal medya, sadece birbirini tanıyan kişilerin değil, tanımayan kişilerin de birbirlerini bulma, tanıma, tanışma olanaklarını sunması nedeni ile tercih edilen bir mecradır. İş olanakları bakımından da, farklı hesap alanları, iş bulma siteleri ciddi anlamda etkili olmaktadır. 

Bu tip mecraların önde gelenlerinden ilki Linkedin diyebiliriz. Tüm dünya genelinde iş dünyasının ciddi yansıması olan Linkedin, iş bulmak, eleman bulmak ve hatta firmanızın tanıtımını yapmak, satış yapmak için iddialı bir platformdur. 

Facebook her ne kadar kişisel bir platform hesabı gibi görünse de, aslında birçok insanın farklı şekillerde kullanmaya başladığı bir alandır. İş bulma grupları oldukça etkin ve çok farklı alanlara ulaşabilmenize olanak sağlayacak bir alan sunar. 

Sosyal Medya Hesapları İle İş Olanaklarını Değerlendirmek

Dünyanın hemen her yerine indirgenmiş olan sosyal medya kullanımı, internet, akıllı telefonlar gibi etkin yapılanma, insanların farklı ihtiyaçlarını da karşılamaya yönelik etkinler sunuyor. Facebook önceleri insanların birbirleri ile etkileşimini sağlamış olsa da, günümüzde alım satım, ticaret, reklam, sosyal yardımlaşma ve iş bulma gibi özel grupları ile ön plana çıkmaktadır. 

İlk baştan beri, kişilerin iş yaşamlarını ve kariyerlerini rahatlıkla oluşturmalarına olanak sağlayan Linkedin ise, sosyal bir CV niteliğinde hizmet sağlar. Bu anlamda sizin kişiliğiniz, sosyal paylaşımlarınız değil, iş deneyimleriniz açık şekilde belirtilir. Etkin olarak kullanılan Linkedin üzerinde bir kariyer yapılanması oluşturmak, bilgi ve becerilerinizi belirtmeniz, sizin daha yüksek oranda tercih edilmenizi de kolaylaştıracaktır. 

Linkedin İş Bulmak İçin Nasıl Kullanılır?

Kolay ve anlaşılır bir platform olan Linkedin, sadece ülke genelinde değil, hedefleriniz doğrultusunda, yurt dışında da aradığınız işi bulabilmenize olanak sağlayacaktır. Bu nedenle Linkedin profilinizi Türkçe ve İngilizce olarak oluşturmanızı öneririz. 

Oluşturduğunuz profilden sonra, iş aramaya geçebilirsiniz. Sol üst menüde bulunan “ İş Arama” sekmesini tıkladığınızda, etki alanına ulaşacaksınız. Profilinizin güncel olması, eksiksiz ve tam olmasına dikkat ederek, aradığınız iş ile ilgili aramaları yapmaya başlayabilirsiniz. 

Satış, yöneticilik, mühendislik ya da başka bir meslek dalında arama sonuçları anında karşınıza gelecektir. Bu alanda firmalar da profillerini oluşturarak, açık pozisyonlar için ilanlar oluşturmaktadırlar. Sizin için uygun olan işlere direk başvuru yapabilir, iş alarmınızı açarak, size uygun ilanlardan hızlı bir şekilde haberdar olabilirsiniz. 

Facebook İle İş Bulmak Mümkün Mü?

Facebook dünyanın en yaygın ve fonksiyonel olarak hizmet veren platformlarından birisidir. Sadece arkadaşlarınızı bulmak ya da onlarla sosyal paylaşımlar yapmak için değil, bugün bambaşka özellikleri de kullanarak, farklı etkileri elde edebilirsiniz.

Kişisel anlamda üyeliğinizin olması, Facebook iş arama gruplarına giriş yapmanız için yeterlidir. Belli bir iş grubu, belli bir lokasyon gibi belirgin tanımlamaları olan Facebook gruplarına üye olarak, bu alanda ki en güncel ilanlara anında ulaşabilirsiniz.

Aradığınız işin pozisyonuna göre giriş yapacağınız grup farklılık gösterebilir. Bir profil ile sayısız gruba dahil olabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse; İstanbul Mühendis İlanları grubuna kayıt olarak, hem lokasyon hem de meslek dalını belirleyen bir gruptaki tüm ilanlara en hızlı şekilde ulaşmış olursunuz.

Facebook profilinizde bu aşamada kullanım yapacaksanız, “hakkında” bölümüne, eğitim ve kariyer bilgilerinizi güncel ve anlaşılır şekilde belirtmeniz önemlidir.