İşteMülakat - Blog

Tüm Blog Yazılarını İnceleyin

Eksiksiz Ve Etkileyici CV Hazırlamak İçin Hangi Programlardan Destek Alınabilir?

Eksiksiz Ve Etkileyici CV Hazırlamak İçin Hangi Programlardan Destek Alınabilir?

Yazar: İşte Mülakat Yayın Tarihi: 07/11/2020

Eksiksiz Ve Etkileyici CV Hazırlamak İçin Hangi Programlardan Destek Alınabilir?

Kariyer basamakları çıkmanın belli prensipleri ve iş akışı vardır. Bunlar içinde öncelikle eğitim ve deneyim gelse de, iş ilanlarında belirgin olmak, iş görüşmesine çağrılabilmek için başvurunuzun anlaşılır ve net olması önemlidir. 

Kişisel öz geçmiş olarak adlandırılan, hakkınızda bilgileri içeren yazılı belgelere CV diyoruz. Latin kökenli olan Curriculum Vitae kelimelerinin kısaltılması ile iş dünyasının bir şekilde kullanmaya başladığı, tüm dünyada yaygın şekilde kullanılan bir dokümantasyondur. 

CV hazırlamak, iş arayan bir kişinin bazen en zorlandığı, bazen şekilsel olarak kaygılar yaşadığı bir durum olabilir. Özellikle ilk iş arayışınız ise CV’nin boş olması, size biraz moralsizlik verebilir. Ama doğru bilgiler ışığında hazırlanmış olan CV her zaman en güçlü CV’den daha ön planda olacaktır. 

İşlemleri kolaylaştırmak adına yine teknoloji ekipmanlarından yararlanmak gerekecek. Zaten CV de bir şekilde dijital olarak karşı tarafa iletilecek bir belgedir. Gelin şimdi, doğru ve anlaşılır bir CV nasıl hazırlanır bakalım. 

İyi Bir CV Hazırlamanın Önemi

CV mülakat öncesi sizi ifade edebilecek, firma ile ilk muhatap olduğunuz kontak belgesidir. Bu nedenle CV anlaşılır, yalın bir dil ile yazılmalı. Kariyer, eğitim gibi süreçler kronolojik şekilde yer almalıdır. 

Kısa bir ön yazı, her zaman sizin karşı tarafta güzel bir izlenim bırakmanıza olanak sağlayabilir. Ancak yazının da abartıdan uzak, kurumsal bir dil ile yazılmış olması gerekmektedir. CV içeriğinde neler olmalı? Firma sizin hakkınızda ne bilmek istiyorsa, yazılı şekilde bu belgede bulunmalıdır.

Yaşınız, adresiniz, mezuniyet durumunu ve dereceniz, aldığınız kurs ve seminerler, daha önce çalıştığınız iş yerleri, pozisyonlar, kariyer beklentiniz ve bazen ücret talebiniz de bu aşamada olmazsa olmaz bilgiler içinde yer alır. 

CV Hazırlama Programları

İş ararken de ciddi anlamda yararlandığımız birçok etmen bizlere sunulur. Özellikle yeni iş arayanlar ya da CV konusunda deneyimi olmayanlar için hazırlanan harika programlar bulunuyor. Bu programlar, CV nin eksiksiz, pratik ve doğru bir içerik, şekil elde etmesine olanak sağlar. Bu programlardan bazılarına hemen değinerek, size de yardımcı olabileceklerinin altını çizmek isteriz.

Resumonk 

CV yazmak için online olarak kullanabileceğiniz bir web tabanlı yazılımdır. Sizin için 5 adet CV şablonu sunar. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz, basit, anlaşılır bir sistemdir. Hazırlayacağınız CV’nizi PDF ya da Docx uzantılı olarak alabilir, dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Bizim önerimiz Word yani Docx olarak almanız yönünde. Bu şekilde gerekli düzeltmeleri, şablon üzerinde rahatlıkla yapabilir, farklı kaydet diyerek yine PDF formatını elde edebilirsiniz.

Visual CV 

3 adet CV seçeneği olan bu uygulamada, 1 adet şablon fotoğraflı, diğerleri fotoğrafsız özgeçmiş oluşturmanıza olanak sağlar. Program hazırladığınız öz geçmişinizi sadece PDF formatında almanıza olanak veriyor. 

CVlogin

Yazılımını Türk mühendislerin yaptığı, oldukça kullanışlı ve pratik bir CV yazma uygulamasıdır. Türkçe ara yüze sahip olması nedeni ile kolay ve pratiktir. Ayrıca 8 farklı şablon kullanımı sunulur. Düzenlemeleri rahatça yapabilir, PDF formunda çıktı alabilir ya da bilgisayarınıza kayıt ederek, istediğiniz alanda kullanabilirsiniz. 

Resume.com

Yine ücretsiz olan bu CV uygulaması da, farklı şablon seçenekleri sunarak, kapsamlı bir CV oluşturma olanağını size sunar. bu uygulamanın en büyük artısı ise hazırlanan belgelerin dört ayrı formatta oluşturulabilmesi. 

Canva 

Farklı bir yazılım olan Canva, aslında sosyal medya için farklı üretimler yapmanıza olanak sağlayan bir uygulama. Buna karşın farklı bir CV hazırlamak için de oldukça uygun. Bu tarz bir uygulamayı özellikle organizasyon işleri için ya da reklam firmaları gibi yaratıcılık, özel tanıtım gereken alanlarda kullanabileceğinizi düşünerek ekledik. 

Tüm bu uygulamaların haricinde; Standart Resume, NovoResume, Cake Resume, Resume Genius, EnhanCV, Resume Help ve Kick Resume gibi diğer uygulamaları da kullanabileceğiniz belirtelim.